Vöröskereszt Szervezet - ...:::Iklódbördőce község honlapja:::...

Title
Tartalomhoz ugrás

Vöröskereszt Szervezet

Szervezetek, egyesületek

Tisztségviselők:
 
Alapszervezet vezetője: Kulman Ferencné
Alapszervezet elnöke: Sabján Lászlóné
Területi küldött: Tornyos Ferencné
Vezetőségi tag: Illés Lászlóné

       
Elérhetőség:
Tel.:  +36 30 517 7113
   


Kedves Iklódbördőceiek!

Iklódbördőcén Vöröskeresztesnek lenni kitüntető érzés.
Mi, akik itt élünk ebben a faluban, itt szeretnénk tenni egymásért, segítséget nyújtani azoknak, akiknek éppen szükségük van rá, hiszen itt a mi otthonunk. Szeretnék köszönetet mondani minden tagnak, segítőnek, akik önzetlenül teszik a dolgukat, az első hívó szóra jönnek, hogy egy közösségért, a faluért dolgozzanak.

A településünkön 1961-ben alakult és az óta is aktívan működik a vöröskereszt alapszervezet. Jelenlegi taglétszámunk 66 fő. Fele arányban nyugdíjasok, a fiatalabb korosztályból is folyamatosan csatlakoznak közénk. Alapító tagjaink a mai napig támogatnak, segítenek bennünket. Fő feladatunk a véradásszervezés, amely évente 2 alkalommal történik.
Sajnos a mi falunkban is egyre kevesebb a véradó, hiszen többen már elkerülték a 65. évüket vagy betegség miatt nem jöhetnek. Ezért új stratégiát kellet kidolgoznunk. Közeli falvakban, ahol nincs kitelepült véradás, megszólítjuk a véradókat, véradásszervezőket. Plakátokat helyezünk ki,Sms-t küldünk, Facebookon  felhívást készítünk,telefonon hívjuk őket. Ez a módszer jól működik és bízok benn, hogy ezen túl is sikeres lesz.

2020-ban júliusban, valamint decemberben szerveztünk véradást. A karácsonyi véradásunkon kimagasló részvétel volt.  37 fő jött és nyújtotta karját. Minden alkalommal vendégül látjuk az önkéntes véradókat. Nyugdíjas tagjaink készítik a finomságokat. Ők így tudnak segíteni.

Évtizedek óta az Idősek Napi ünnepély aktív segítői és résztvevői a tagok többsége. Minden évben saját kezük által készített süteményt hoznak, szerepelnek, terítenek, felszolgálnak.
Önkormányzati rendezvényeken is jelen vagyunk és segítünk. Minden erkölcsi és anyagi segítséget megkapunk az önkormányzattól, hogy feladatainkat maradéktalanul tudjuk végezni.
 
   
 

A Vöröskereszt nevéhez fűződik a”Humanitárius Település” kitüntetés.Ezt azon települések kapják, akik Magyar Vöröskereszt eszmeiségét, alapelveit tiszteletben tartják, céljai megvalósításában aktívan részt vesznek. Fontos az eredményes véradások szervezése valamint a közösségi életben való aktív részvétel. Háromfordulós pályázaton kellett megfelelni.
 
Minden évben egy ünnepélyes műsor keretében vendégül láttak bennünket egy-egy „Humanitárius településen” Így jutottunk el Dunakilitibe, Vasegerszegre, Zalaapátiba, Nemesgulácsra, Soponyára. 2019-ben Biatorbágyon megóvtuk ezt a címet, amelyet végleg viselhetünk. Sajnos a múlt évben elmaradt az ez az ünnepség a koronajárvány miatt.

 
 

Kedves Falubeliek!
 
Legtöbbször láthatatlanok azok a tevékenységek, munkák, amelyet teszünk, ezért időközönként majd egy-egy cikkben szeretnék az elvégzett feladatokról, a karitatív tevékenységekről, az aktuális programokról majd írni.
A vöröskeresztes tagság önkéntes. Várjuk közénk mindazokat, akik szívesen bekapcsolódnának a humanitárius munkánkba.

Iklódbördőce,2021.01.19.
 
                                                                                   

 Tisztelettel:       Kulman Ferencné
                                                                                                         Vk vezető
Vissza a tartalomhoz