Iklódbördőce hálás az időseknek

Title
Tartalomhoz ugrás

Iklódbördőce hálás az időseknek

...:::Iklódbördőce község honlapja:::...
Közzététel szerző: Korosa Titanilla itt zaol.hu · Kedd 21 Sze 2021
A település szépkorú lakóit köszöntötték az elmúlt hétvégén megtartott ünnepségen.

– Ez a nap csak róluk szól, de az év többi napján sem feledkezünk meg róluk – mondta Kulman Ferencné alpolgármester. – Szeretnénk megköszönni az idős embereknek a gyökereket, azt a megtartó erőt, amely segít megkapaszkodni, ­segít embernek maradni a mindennapokban. Nagy szeretettel, lelkesedéssel és generációs összefogással készülünk mindig erre az ünnepre. A legkisebbek verset mondanak, az aktív korú vöröskeresztes tagok saját készítésű házi süteménnyel járulnak hozzá a rendezvényhez, illetve a vendégül látásban segédkeznek.


/Meghívottak egy csoportja. Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap/

Sabján Krisztián polgármester a köszöntőjében kiemelte, hogy a pandémia megpróbáltatás elé állította az önkormányzatokat és a közösségeket. A korlátozások feloldása után Iklódbördőcén ebben az évben már ez a harmadik olyan közösségi rendezvényt tartják, ahol nagy létszámban vesznek részt a falubeliek, mert jó újra kicsit kimozdulni, összejönni, valahova tartozni. Az önkormányzat igyekszik odafigyelni az elmagányosodott, időskorú emberekre.

Az ünnepségen Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő is köszöntötte az időseket, aki a polgármester szavaihoz csatlakozva a hagyományok átörökítéséről, a közösségek erejéről, és az összetartozás fontosságáról beszélt. A köszöntők utáni zenés műsorban Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila vidám régi slágerekkel, operettbetétdalokkal szórakoztatta a jelenlévőket. A vacsora után közös nótázás és beszélgetés zárta az estét.

Kulman Ferencné a programmal kapcsolatban még elmondta, hogy a falu legidősebb lakóit, a 94 esztendős Császár Máriát és 95 éves Császár Sándort a napokban otthonukban köszöntik fel.



Vissza a tartalomhoz